Финална конференция по проекта SLACC

окт. 20, 2023 | Новини

Video Leadership Programme - Season 2

Тази седмица проведохме заключителната конференция на SLACC (Stop Lies About Climate Change) – нашия проект за развенчаване на климатични митове и овластяване на младежите като “посланици на климата”. С активни доброволци от няколко държави и местни учители имахме плодотворни дискусии за това как да ангажираме младите по темата и да използваме методите на неформалното образование в училище по най-ефективния начин.

Със смесени чувства поставяме финалните щрихи на проекта – тъжно е да се разделим с толкова отдадени партньори, но сме щастливи от постигнатите резултати и от това, че те достигнаха до близо 150 младежи от цяла Европа.

След конференцията проведохме и последната партньорска среща, на която с останалите партньори от консорциума обменихме интересни идеи за това как да приложим наследството на проекта в бъдещи инициативи, за да го направим по-устойчив.

Така че следете нашите канали и не пропускайте да разгледате всички свободно достъпни и доста широко приложими ресурси, които създадохме през изминалите две години на сайта проекта.