Neuro-Agility ПРАКТИЦИ

DB+

Развитието на потенциала и гъвкавостта на човешкия мозък обединява като мисия професионалисти от различни сфери с разнородни експертизи.

Всички те са водени от стремежа да подпомагат хората в разгръщането на необятните възможности на своята личност.

Гордеем се, че сред редиците на нашата Neuro-Agility общност в България, Гърция, Кипър и Румъния сме привлекли психолози и терапевти, бизнес коучове, уелнес експерти, кариерни консултанти, обучители, майндсет дизайнери, ЧР мениджъри и финансови директори, споделящи общата страст към невронауката и ползите, които тя разкрива за нашата личностна трансформация!

  Управляващ директор | NeoEd OÜ – Неформално образование, обучение и развитие

  Адонис Вамвакарис

  Професионален опит:
  Неформално образование, преподаване и коучинг
  Управление, обучение и развитие
  Какво ме мотивира:
  Това, което ме мотивира като човек и като професионалист, е човешката природа – личностното израстване и нестихващото пътешествие навътре към себе си, с цел да направиш света едно по-добро място, помагайки на другите да извървят своя път.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Това, което ме вдъхновява в Neuro-Agility инструмента, е възможността, която ни дава да надникнем в необятните процеси и функции на човешкия мозък. Познавайки как „тиктака“ мозъкът на всеки един от нас, имаме повече яснота относно заложения ни потенциал, както и посоките, в които можем да го развием още повече.

  HR Бизнес партньор | GfK

  Елмира Бочева

  Професионален опит:

  Фокусиран върху резултатите HR Бизнес партньор с над 10 години професионален опит в BPO и ИТ индустриите. Със страст работи по посока управление и развитие на таланти, развитие на организацията, управление на промените и коучинг с опит в Comp & Ben и HRIS. Притежава силни междуличностни умения, които умело прилага в променяща се и разнообразна среда.
  Какво ме мотивира:

  • Осигуряването на всички ресурси с цел да бъде HR напълно съобразен с бизнеса и да подкрепя неговите функции
  • Управлението на процеса на идентифициране на потенциала, професионално развитие и растеж на хората.
  • Създаването на среда за непрекъснато обучение и самоусъвършенстване както за мен, така и за моята мрежа от контакти.

  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Инструментът NAP развива хората, като им помага да подобрят лекотата, скоростта и гъвкавостта, с които мислят, учат и обработват нова информация. Чрез интегриране на оценката на компонентите на неврологичния дизайн и драйверите, оптимизиращи работата на мозъка, инструментът дава възможност за холистичен подход за измерване и подобряване на невро-гъвкавостта. Инструментът NAP може да се прилага универсално и не зависи от расата, културата, пола на клиента.

  Бизнес КОУЧ

  Евагелиа Галанопулу

  Професионален опит:
  Бизнес коуч (сертифициран от EMCC), ΝΑP практик (сертифициран от Neuro-Link), НЛП практик (сертифициран от International Trainers Academy), Мениджър продажби и обучител за мултинационални компании като L’Oréal Paris, Oriflame Cosmetics над 15 години.
  Какво ме мотивира:
  Да развивам себе си, като развивам другите, като придвижвам тяхното представяне напред.

  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  ВСИЧКИ можем да подобрим „мозъчната сила“ и да процъфтяваме в нашия личен и бизнес живот!

  Съдружник и управляващ партньор | Wellness Masters Hub

  Галина Георгиева

  Професионален опит:
  Завършила Магистърска степен по Клинична и Консултативна Психология в СУ и специализира в областта на Когнитивно Поведенческата психотерапия. Галина работи повече от 20 години във фармацевтичния сектор в международна корпоративна среда. Ръководи отделите по Човешки Ресурси в България и няколко европейски държави. Преминала е многобройни сертификационни обучения в областта на Психологическото профилиране и консултиране, Лидерство, Преговори, Ораторство и други. Настоящата ѝ работа, както и интересите ѝ са в областта на психологията, мотивацията, лидерството и общото благополучие на личността.

  Психолог, треньор, коуч и комуникационен консултант

  Милена Атанасова

  Професионален опит:

  Филолог и психолог с над 20 годишен професионален опит в областта на публичната комуникация, човешките ресурси и в частност, работата с хора. Има множество сертификати в три основни области – Връзки с Обществеността (BBC World Service Trust, London School of PR и др.), Човешки Ресурси (OC 1st Business Certificate, IT Step Academy и др.) и личностова психология (Позитивна психотерапия, NAP, Енеаграма).

  Милена е работила над 15 години в корпоративния сектор, в различни бизнес индустрии като маркетинг 360˚, интериор и дизайн, медии, здравеопазване, бързооборотни стоки, науки, ИТ, транспорт и логистика и др. През 2020 г. като добавена стойност към нейната работа, Милена инициира и заедно с нейни съмишленици основава платформата за интегрален подход към благополучието Wellness Masters Hub Ltd. за да подобрява живота на хората. Днес Милена работи паралелно в корпоративния сектор, за обучение и развитие на хората в организацията и има частна практика като психолог – консултира хора за по-добър, осъзнат и пълноценен живот.

   Какво ме мотивира:

  Човешката природа, хората наоколо, тяхното мислене, техните надежди и вярвания, техните (разбити) мечти, техният потенциал и креативност и (като цяло) желанието им да създадат по-добър свят.

  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  NAP ме вдъхновява, защото е иновативен и (в същото време) научно обоснован, достатъчно тестван и доказано ефективен инструмент не само за показване на уникалния неврологичен дизайн на хората, техните силни страни и потенциал, но и за измерване на текущото състояние и осигуряване на адекватни мерки за постигане на по-добри резултати за общото благосъстояние.

  Основател и Сертифициран Корпоративен Уелнес специалист | How thrive

  Деница Андонова

  Професионален опит:
  Организационен и позитивен психолог, кинезиолог, сертифициран специалист по корпоративен уелнес®, инструктор по К-Power® и Неврографика®. Основател на HowТhrive – приложение за създаване на позитивни навици и съзнание за процъфтяване на Фондация за психично здраве и благоденствие „Процъфтяваща България” и на „Холистичната Академия на Дени Андонова”.  Докторант по Корпоративно благополучие. Повече от 14 г. консултира индивидуални клиенти на 4 континента за лични стратегии за благоденствие, постигане на баланс между работа и личен живот, освобождаване от дисбаланси и блокажи, осъзнаване на ресурсите, личната сила и потенциал. Над 7 г. консултира топ компании за темите на корпоративния уелнес и изграждането на цялостни стратегии, провежда обучения на екипи, индивидуални и групови мениджърски консултации. Нейната мисия е: Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят.
  Какво ме мотивира:
  Обожавам процеса и резултатите на моите клиенти – вдъхновявам се от силата на осъзнаването и умението да управляваме енергията си и да сътворяваме желаната реалност, цели и мечти.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  В моята практика използвам холистичен подход и комбинирам различни инструменти. NAP бе липсващото парче от пъзела, което носи още по-голямо удовлетворение, осъзнатост и резултати за моите индивидуални и корпоративни клиенти. 

  Зам. началник отдел „Човешки ресурси“ и управител на Центъра за авиационна подготовка |
  Fraport Twin Star Airport Management AD

  Красимира Караджова

  Професионален опит:
  Професионален опит в управлението на човешките ресурси от 2007 г. Регионален координатор на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) за Черноморския регион. Участие в международни проекти. Професионалист в авиацията от 1999 г. Опит в програми за обучение и развитие. Обучител по авиационни професионални и меки умения.
  Какво ме мотивира:
  Взаимодействието с хората, създаване на заедност за постигане на по-добри и значими резултати. Ученето и споделяне на знания. Предоставяне на обучение и обмяната на опит. Процесът на подкрепа и вдъхновяване на хората да вярват в себе си и да се развиват.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  NAP е отличен инструмент за получаване на обективни и надеждни резултати върху индивидуалния ни невро дизайн. Помага да се съсредоточим върху силните страни на личността и да подпомогнем по-нататъшното развитие и усъвършенстване. Подпомага реализирането на уникалния режим на обучение и персонализирането на решения за обучение на индивидуално ниво. Подходящ е както за подобряване на: психическото, така и физическото благополучие. Подобрява мозъчната дейност и отключва мозъчния потенциал.
  Може би най-забележителният аспект на инструмента NAP е, че той подкрепя хората да станат най-добрата версия на себе си.

   

  Консултант човешки ресурси, обучител, кариерен консултант

  Сузана Чакърова

  Професионален опит:
  Магистър педагог с диплома от Софийския университет. Изучавала е Мениджмънт и организационна и трудова психология. Сертифициран бизнес треньор и кариерен консултант. Притежава над 20 годишен професионален опит в областта на управлението на човешките ресурси, придобит в различни големи български и международни компании. Експертизата ѝ е насочена към управлението на процеси, свързани с подбор, идентифициране и оценяване на таланти, изграждане на работодателски марки и екипи, провеждане на обучения.
  Какво ме мотивира:
  Мотивира ме възможността да помагам на хората да се развиват. Задвижват ме вдъхновението и креативността.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Обичам инструмента NAP, защото е съвременен, холистичен и практичен за използване и същевременно, наистина, ориентиран към човека. Мисля, че ще е чудесен асистент в моята работа в помощ на хората, които искат да подобрят тяхната осъзнатост, да получат по-голяма удовлетвореност от работата и радост от живота.
   

  Професионален коуч и бизнес партньор за развитието на хората | Zivo Ltd.

  Златина Михайлова

  Професионален опит:
  Професионален коуч (PCC – Professional Certified Coach и един от първите в света ACTC акредитирани коучове – Advanced Certification in Team Coaching от International Coaching Federation) и майстор-фасилитатор. Тя прилага своя широк опит от работа с разнообразни подходи и методи като Art of Hosting, Deep Listening методи, емпатия и ненасилствена комуникацията, системен подход и др. както в индивидуалната работа с клиенти, така и при работата с групи. Златина е партнирала на над 11000 обучаеми и има почти 700 коучинг часа практика. Тя подкрепя клиентите си вече над 22 години В професионалният си път, е заемала различни роли: Мениджър „Развитие на хората“ за голяма българска фармацевтична компания; Мениджър „Организационно развитие“ на регионално ниво (Австрия, България, Румъния, Унгария, Словакия, Сърбия и Испания) за denkstatt GmBH – водеща консултантска компания в областта на консултиране на устойчиво и отговорно поведение – и управител на българската организация; Мениджър на екип в „Управленско консултиране“ на Делойт в България, където е ръководила различни проекти като Трансформация на функцията по управление на хората, Оценка на културата; Одит на практиките за управление на хората; Програми за развитие на лидери. От 2018, Златина основа компания ЗИВО – където създава смислени преживявания за учене и развитие, съвместно с богата мрежа от партньори. 

  Какво ме мотивира:
  Личната ми мисия е „да пробуждам“ хората като им служа, за да разгърнат потенциала си, да засилят вярата в себе си, да се грижат и да се обичат дори още повече и по този начин да изграждат и да се радват на работна среда и жизнено пространство, които са хуманни и ориентирани към хората. Вдъхновяват ме децата ми, любимите ми приятели, възможностите за учене, добрата храна, странните филми и красотата във всичките й измерения. Най-силно съм мотивирана, когато с действията и решенията си подкрепям моето, лично „Защо?“, т.е. личната ми мисия.

  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Neuro-Agility Profile е многоизмерен инструмент, който дава възможност да се установи каква е нашата „природа“ – какво ни е дадено като предпочитания за това, как мозъкът ни функционира и „подхранването“ – как се грижим за това, което ни е дадено, всеки ден, за да сме сигурни, че изпълняваме мисията си и допринасяме към хората и нещата, които обичаме, към работните екипи, от които сме част, дори – към света. NAP дава по един елегантен начин, едно полезно съчетание от научни данни и практически насоки. Интересен е, вдъхновяващ, смислен и богат на информация, насоки за работа и промяна, може да се каже – дори е провокативен, тъй като кара хората да се замислят за  това какво искат да бъдат и къде са в момента, съответно как да се движат разумно към целите и намеренията си. Инструмента дава добра структурирана информация (вероятно част от тази информацията е известна, но някак си не е ясно откроена или не искаме да си признаем, че я знаем), която подкрепя взимането на по-здравословни, по-удовлетворяващи и по-разумни избори.

  Управител и собственик | Human Business Studio/ Mindset Design

  Карина Карагаева

  Професионален опит:
  Собственик на консултантската компания за корпоративни обучения Human Business Studio и Изпълнителен директор на технологичния стартъп Mindset Design. Сертифициран корпоративен обучител от Института по мениджмънт и стратегия, Даунингтаун, САЩ. Сертифицирана по методологиите за Отговорно бизнес моделиране, Design thinking и Системни практики. Лектор на различни бизнес форуми, TEDx лектор и инструктор по медитация. През последните години Карина се фокусира върху изучаването на индивидуалните нагласи, психологията, невронауката и работи върху разработването на собствена методология за трансформация на нагласите, наречена Mindset Design.
  Какво ме мотивира:
  Възможността за безкрайно повишаване на самоосъзнатостта. Красотата, смъртта, неизвестното и по-малко опознатите пътища.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Страхотно е да се наблюдават „Аха!“ моментите с клиенти, когато откриват нови гледни точки – както за своите силни страни, така и за слабите си страни по отношение на техния неврологичен дизайн. Практическият аспект на инструмента също е много ценен за мен. Стремя се да обвързвам всички абстрактни концепции от моя метод, Mindset Design, с практическите съвети от NAP и инструментът е много полезен в тази посока.
   

  Мениджър Човешки ресурси | „Старт“ АД

  Диана Тончева

  Професионален опит:
  Разработване и прилагане на политики в обхвата на дейностите на човешкия капитал в т.ч. Социални придобивки и компенсации, Здраве и безопасност, Подбор на персонал и Изграждане на работодателска марка, Обучение и Развитие на хората.
  Какво ме мотивира:
  Чувствам се вдъхновена от природата. За мен това е източник на енергия. Обичам тишината на природата. Обичам гласа на природата. Гласът на морето, горският шепот, песента на птиците, песента на щурците. Обичам докосването с природата. Обичам докосването на слънцето, водата, растенията, животните. Обичам да се разхождам по морето, да живея наблизо. Обичам да играя с кучето си. Обичам хората около мен. Хората като част от природата. Чувствайки се част от природата, чувствайки се вдъхновена от природата, чувствам нужда да познавам по-дълбоко природните закони, чувствам необходимостта да разбера по-дълбоко природата и двигателите на хората.
  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  Възприемам Neuro-Agility Profile като инструмент за самопознание и саморазвитие. Много ми помогна да получа много отговори на въпроса „ЗАЩО?“. Защо тялото ми функционира така? Защо се чувствам така? Защо хората реагират така?
  Въвеждайки някои малки промени всеки ден, чувствам, че животът ми се промени осезаемо.
  Вярвам, че подобряването на качеството на живота ми може да доведе до подобрение на живота на хората в моя кръг, както и за хората в техния кръг.
  Рано или късно вярвам, че подобряването на качеството на живот ще докосне множество хора.

  НЛП личен коуч, biofeedback терапевт и създател на менторска програма reStart

  Маруся Маринова

  Професионален опит:

  Има опит като НЛП личен коуч, сертифициран от БКА, НЛП практик, НЛП мастър практик към НЛП България и дружеството по НЛП на д-р Ричард Бандлър, и опит с Mind Reflection GSR – биофийдбек апарат за онагледяване и промяна на стрес реакциите чрез измерване и мониторинг на промените в автономната нервна система. Изучавала е Ароматерапия и Аромапсихология към Института за следдипломна квалификация в Русия. Преминала е базисно обучение по Позитивна психотерапия и семейно консултиране към дружество ППТ България през 2009г. От 2 години работи с авторска програма reStart за коучинг и обучение за изграждане на навици и умения за повишаване качеството на живот.

  Какво ме мотивира:

  Възможността да работя върху връзката ум-тяло, да се развивам аз самата, помагайки на другите да се справят с трудностите, които срещат, да подобрят своята самооценка и да имат нагледни доказателства, че имат ресурси, нужни са действия. Мотивират ме още научният подход, конкретните измерения на възможностите и ресурсите, които има всеки човек без оценяване. Изпробвайки инструмента върху себе си, нямам съмнение, че е най-добрият и бърз начин за достигане до ресурсите за изграждане на ново ниво на мислене, действие и постигане на резултати.

  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:
  NAP ме вдъхнови с това, че е проверен и научно доказан инструмент, чрез който всеки може да постигне благосъстояние в живота си, да разполага с нагледно представени възможности за това, да се чувства спокоен и уверен в своите способности, да ги развива, усъвършенства или да направи тотален завой в своя живот в посока развитие на таланти, креативност, нови умения.

  Студент по психология | Великотърновски университет Св. Св. Кирил и МетодиЙ

  Александра танева

  Професионален опит:

  Работи като координатор екип и връзки с обществеността в Логопедичен център “Дай ръка”-Бургас. Работата й е свързана с подкрепа на деца със СОП и техните родители, координация на работата на екипа, презентиране на дейността на центъра в социалните мрежи и осъществяване на връзки с външни организации и лица. От януари 2023г. е председател на сдружение Св. Иван Рилски – Бургас, член на БАЛИЗ. Дейността на сдружението е изцяло насочена към подкрепа на деца с интелектуални затруднения и техните семейства.

  Завършени обучения:

  •   Обучение по метода Монтесори за деца със СОП
  •   Обучение по метода Монтесори за деца 0 – 6 години
  •   Обучение по метода Монтесори за деца 6 – 12 години
  •   Обучение по „Експресивна арттерапия“ към Институт за терапия и експресивни изкуства

  Какво ме мотивира:

  Като практикуващ NAP практик, моята мотивация е да работя с млади хора. Мотивирам се от възможността да окажа положително влияние върху живота им, да им помогна да развият пълния си потенциал, да преодолеят пречките по пътя си и да постигнат целите си. Чувствам удовлетворение от предоставянето на подкрепа и насоки на младите хора, докато преминават през важни житейски преходи. Силно вярвам в потенциала на младите – вдъхновявам  се от издръжливостта и креативността им и вярвам, че с правилната подкрепа и насоки те могат да постигнат страхотни неща.

  Имам естествена склонност да помагам на другите и моето желание и вътрешна мотивация е да бъда в подкрепа на младите хора, за да достигнат максимума на своите възможности и реализация в света.


  Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:

  Вдъхновява ме подходът, базиран на доказателства:

  Оценката на мозъчния профил на NAP™ Toolbox се основава на обширни изследвания в областта на неврологията, когнитивната психология и свързаните с тях области. В резултат на това е много надеждна и валидна мярка за когнитивното функциониране и може да предостави ценни прозрения, които могат да информират за интервенции и подкрепа.

  Персонализиране: Оценката на мозъчния профил на NAP™ Toolbox предоставя подробен, персонализиран отчет, който може да се използва за насочване на целеви интервенции и подкрепа. Като практикуващ NAP се  вдъхновявам от възможността да работя с хора за разработване на персонализирани интервенции въз основа на техния уникален когнитивен профил.

  Въздействие: Оценката на мозъчния профил на NAP™ Toolbox може да окаже значително влияние върху живота на хората, които го завършат. Чрез идентифициране на силни и слаби области тази оценка може да помогне на хората да разберат по-добре себе си и когнитивното си функциониране и може да предостави пътна карта за подобряване на тяхното представяне в области, които са предизвикателство за тях.

  Иновация: Като практикуващ NAP практик съм привлечена от NAP™ Toolbox Brain Profile Assessment като авангарден инструмент, който е в челните редици на когнитивната оценка и интервенция. Работата с тази оценка може да ви позволи да сте в крак с най-новите разработки в неврологията и свързаните с нея области.

   

  мениджър обучение и развитие в Спорт Депо и спортен психолог в Coach&GO

  ИВО мАРИНОВ

  Професионален опит:

  НЛП Мастър Практик, Коуч, Спортна психилогия, Биофийтбек, обуичител

   Какво ме мотивира:

   Промяната в хората и постигането на целите им.


   Какво ме вдъхновява в инструмента NAP:

   Този инструмент поставя основите при работата ми с всеки клиент. Той дава ясна информация на мен и на самият клиент за първата крачка, която е най-важна от осъзнаването и развитието на всеки, който иска да постигне целите си.

    

   *КАТРО България е оторизиран стратегически бизнес партньор на
   Neuro-Link International Inc. и Neuro Link Europe.