Невронаучният подход по време на криза

от | апр. 10, 2020 | NAP Blog

Как невронауката може да ни помогне да преминем през кризата?

Тъй като новата ситуация повлиява на всички ни, на хората, които обичаме, семейството и приятелите ни, екипът на КАТРО продължава да прави това, което му се отдава най-добре – да подкрепя и овластява хората в процеса на търсене на техните силни страни, тяхната страст; да им помага да намерят своите вътрешни сили, които да ги навигират през трудните моменти, да направят крачка към промяната.

За да адресираме тези нужди във времена на криза, от 31-ви март организираме поредица от 3 тематични, безплатни събития за българската публика, на които споделяме практически съвети и инструменти за справяне с предизвикателствата, с които се сблъскваме – като професионалисти и личности.

Темите, които обсъждаме, са пречупени през призмата на инструмента Neuro-Agility ProfileTM, базиран на невронаучен подход и принципите на функциониране на нашия мозък. Във времена на нестабилност единственото нещо, което никой не може да ни отнеме, е нашият вътрешен капацитет!

Защо подходът на КАТРО е различен?

На 31ви март вече проведохме първия си уебинар на тема „Как да трансформираме стреса в наш приятел?“. Тези от вас, които имат интерес, могат да изгледат записа, публикуван в YouTube канала на КАТРО: YouTube.

Второто ни издание ще се състои следващия Четвъртък (14.04) от 14:00 до 15:30 (GMT +3) на тема “Neuro-Agility – изграждане и промяна на навици по време на криза“.

Основни акценти в уебинара ще бъдат:

  • Какво е невропластичност и как всъщност се формират навиците?
  • Кои са навиците, които ни пречат и тези, които ни помагат да се движим напред и да израстваме?
  • Как можем да трансформираме тези навици да работят за нас?

Подготвили сме техники и упражнения, свързани с насърчаването на позитивната нагласа към света, която се корени в т.нар. Прогресивен Начин на мислене (Growth Mind-set).

Именно нашата нагласа към ситуацията в момента ще ни помогне да излезем като победители от кризисен период. Не можем да въздействаме изцяло на света около нас, но можем да работим върху нашите възприятия и начин на мислене.Те са ключови не само за това как ние ще преминем през кризата, но и какъв пример даваме на нашите колеги, на нашите деца, на нашите родители и близки, които имат нужда от нас!

Ако имате желание да се присъедините към втория уебинар, след регистрация на следния линк, ще получите достъп до zoom стаята.

Третият уебинар ще се състои на 28-ми април, отново от 14:00 до 15:30 (GMT +3), и ще бъде на тема “Brain fitness – нека да потренираме мозъка си заедно”. Повече информация можете да намерите на нашите Facebook и LinkedIn страници.

 

Нека да открием нашата вътрешна сила и да преодолеем тези предизвикателни времена заедно!