Ерата на Невронауката

от | ное. 17, 2019 | HR Blog

Как да развиете потенциала на своите служители и да повишите конкурентоспособността на организацията ви?

Светът се променя с бързи темпове, а информацията, която ни залива, се удвоява с всяка изминала година. Сега едно издание на Ню Йорк Таймс съдържа повече информация, отколкото хората през XVII век са били изложени през целия си живот!

Единственият начин хората и организациите да запазят своето конкурентно предимство в този бързо променящ се свят е, ако притежават капацитета да се адаптират, учат, усвояват и прилагат гъвкаво и с лекота новото знание, превъзхождайки конкуренцията си. Мисленето, ученето и креативността включват когнитивни умения и емоционална интелигентност. Това прави способността на мозъка определящ фактор за успех в това хилядолетие, поставяйки оптимизацията на потенциала на мозъка в центъра на личностното и организационното развитие.

Като консултанти се стремим да развиваме потенциала на хората и цялостната организационна среда на нашите клиенти, като един от пътищата, които ни помагат да постигнем тази цел, е Невронауката. Този стремеж да намерим нови и гъвкави начини да усъвършенстваме себе си и хората, които обучаваме, ни срещна с д-р Андре Вермюлен, Изпълнителен директор на Neuro-Link, който специализира в сферата на невронауката и невропластичността.

 

Д-р Вермюлен е разработил многоизмерен подход за оценка на невропластичността на хората, който ни показва колко бързо и лесно достъпваме и използваме целия функционален капацитет на нашия мозък, свързан с мисленето и с ученето на нови неща и информация. Това, от своя страна, ни позволява да решаваме по-ефективно сложни проблеми и да взимаме добри решения, дори в нови и стресови ситуации. Инструментът, разработен от д-р Вермюлен, оценява невропластичността на индивидуално и организационно ниво и отговаря на въпроси, които не са били адресирани до момента. Той успешно трансформира сложността на голяма част от академичната и емпирична работа в областта на невронауката, ученето и производителността, за да представи по лесен и разбираем начин неврологичните механизми на мозъка, които спомагат за развиване на неговия капацитет и които всеки може да припознае. Тази концептуална рамка осигурява на различни професионалисти – обучители, коучове и мениджъри – нов, невронаучен подход, за това как да:

  • идентифицираме и развиваме таланти
  • увеличим максимално въздействието на програмите за въвеждане на нови служители
  • подобрим представянето и ангажираността на служителите
  • намалим риска от човешка грешка
  • развием по-добра комуникация и динамика в екипа
  • намалим нивата на текучество и отсъствие от работа

И всичко това чрез значително увеличаване на възвращаемостта на инвестициите на компанията. Интегрира се лесно при процеси като подбор на служители, развитие на таланти, подобряване на представянето и в програмите за обучение и развитие.

Не на последно място, Neuro-Agility инструментът обхваща 5 от топ 10те умения на 2020 година, дефинирани от Световния икономически форум – когнитивна гъвкавост, умения за учене, креативност, критично мислене и решаване на сложни проблеми. Умения, които са жизненоважни за устойчивото развитие на всяка организация в днешно време.

По време на процеса на сертифициране, нашият екип видя добавената стойност на Невронауката и Neuro-agility във всички горепосочени области и с гордост съобщаваме, че от септември 2019 г. сме официален Бизнес партньор на Neuro-Link Europe за България, Гърция и Кипър. Този нов път в нашата експертиза ни позволява да разширим допълнително добавената стойност на Невронауката и нейното въздействие върху развитието на хората и организациите.

 

Ако се интересувате от това как работи инструментът за оценка Neuro-agility и как вашата организация може да се възползва от включването на Невронауката във вашите организационни процеси – не се колебайте да се свържете с нас сега.