Кино форум за младежи

Измина една седмица от официалния завършек на едно вълнуващо и предизвикателно приключение!

Финалната конференция по проекта CINEYouth – двугодишна инициатива за запознаване на младежи с професиите в киноиндустрията – се състоя на 05.11 в SoftUni и бе посетена от над 80 ученици и студенти. Това бе потвърдено от ентусиазма и будността, с която участниците разиграха онлайн платформата, както и страстта, с която панелистите – Владимир Михайлов, Симеон Венциславов, Павел Павлов, Катерина Борисова и Росен Павлов – говориха за своите професии.

снимка на пълна зала с лектор отпред

Можем гордо и с радост да заявим, че Кино Симулаторът на CINEYouth се нарежда сред най-добрите и устойчиви продукти, създадени от нас досега по програмите Еразъм + К2. Кино Симулаторът се затвърди като една наистина иновативна образователна платформа и повярвайте ни – тя работи! По време на събитието участниците имаха възможността да опознаят 10 кинопрофесии по изключително забавен начин. Разгадавайки загадките, които очакваха всеки на неговия стол, те се разделиха на 10 отбора и след като бързо разпределиха своите роли и задачи, изиграха своята професия. Научиха много нови неща, спечелиха награди и получиха ценен ноу-хау за първите стъпки в киното.

18-те професии, за които сме разработили менторски видеа и куизове в Кино Симулатора, тепърва ще помагат на младите да опознават себе си и да се развиват чрез изкуство и творчество. Основната идея на проекта бе във всяка от петте партньорски държави да се положи основа за ползване на симулатора, запознавайки релевантната публика с предимствата и практичността му. В процеса на разработване открихме, че дори в сътрудничеството си с две професионални компании в сферата на киното е предизвикателство да събереш на едно място актуална и практична информация относно меките и техническите умения, нужни за професионалното израстване в различните кино отдели. Беше дълъг процес на проучване и тестване, подкрепен от безупречна комуникация и сътрудничество в цифрова среда, а резултатите са на ниво. Стотици младежи вече имаха възможността да тестват платформата и към момента са проведени над 10 уъркшопа в 5 европейски страни.

Благодарим на нашите партньори от Semperia Films, както и на останалите европейски партньори в проекта – ÖJAB (Австрия), JOBALITO (Кипър), VIZO (Словения) и 4 Elements (Гърция). Горди сме, че дадохме началото на още една чудесна кауза. 👏