Хибридната работа през гледната точка на служителя

мъж гледа към екрана на лаптоп онлайн среща

Хибридната и отдалечена работа е важна част от живота на много хора в малки и средни компании от вече няколко години. Като всяко ново нещо и тя идва със своите предизвикателства. Важно е да имате информация и опит, които да ви помогнат да разберете и да се адаптирате към това гъвкаво работно „споразумение“ с вашата компания.

 

Хибридната работа е особено привлекателна за тези, които ценят както професионалното израстване, така и личната гъвкавост.

Подходяща е за широк кръг служители – от тези, които управляват семейни ангажименти, до хора, търсещи динамична комбинация от работа и личен живот. За младите професионалисти моделът предлага възможност за балансиране на кариерните амбиции с личните занимания, като същевременно подчертава важността на самодисциплината и ефективното управление на времето, учене през целия живот, дигитална грамотност и отлична комуникация.

Именно такава информация, натрупан опит от други компании и служители, примери, проучвания – се стремим да представим в нашите тренинг модули в програма PROSPER – post pandemic empowerment program.

  Хибридният модел изисква създаване на продуктивно работно пространство, независимо дали е  у дома или в споделена работна среда. Необходимо е и да оптимизирате връзката с вашия екип и мениджъри, като гарантирате непрекъсната комуникация и сътрудничество, независимо от това къде физически се намирате. Прозрачността и проследяемостта на дейността са друг важен аспек от усещането за принадлежност и екипност, както и превенция на изолацията и загубата на чувството за принадлежност.

   Не на последно място е важно да се замислите и за въглеродния отпечатък на лукса да работим гъвкаво или дистанционно.

   Тези и много други теми са обхванати в специално разработената за нуждите на малки и средни компании и организации нужди в подкрепа на мениджъри, HR и на самите служители в изграждане на капацитет за работа и ефективно управление в хибридна среда.

   Можете да видите повече за проекта в нашата блог статия – Програма за развитие на умения за управление на хибридни екипи. Или се регистрирайте за безплатното онлайн обучение, което организираме в рамките на проекта, на 7.03.2024 г. от 15- 17 ч. тук.